26 november 2008

Als Pieter De Crem zingt ...

Vliegen de barmeisjes buiten

Mia barones Doornaert vindt dat ook een minister (Pieter De Crem) op café nog een liedje moet kunnen zingen zonder dat dit prompt op het Internet staat (DS 22/11). … tja, wie kan daar nu tegen zijn?

Ze schrijft: Wie heeft nog nooit eens op café een liedje ten gehore gebracht? Ik pleit zelf schuldig, zonder complexen, want ik kan niet weerstaan aan community singing. Ik heb dat ook al in New York gedaan, een stuk na middernacht, samen met een Ierse volksvertegenwoordiger, een prominente Zweedse sociaal-democraat en een gerespecteerde Deense professor internationale politiek. En neen, we waren niet dronken, alleen vrolijk, en de bar was een Iers café in Mid-Manhattan, en de sympathieke baas heette Declan, en we hebben onder meer, fraai meerstemmig, My darling Clementine ten gehore gebracht. …
Wanneer ik nog eens in New York een stapje in de wereld zet, zal ik zeker niet het Belgian Café in East 75th Street aandoen. En als ik de gerant van dat etablissement was, zou ik mijn personeel uitleggen dat bars en cafés oorden zijn van ontspanning en privacy, niet van openbare verklikking. Mij lijkt de klare suggestie om deze bar te vermijden en de vermelding van het adres, geschreven met kwaad bloed.

De volgende editie citeert DS de blog van de barmeid:
Verbaasd te horen, via goed ingelichte bron, dat de woordvoerder van onze minster van Defensie getelefoneerd heeft naar de eigenaar van het B. Café, mijn baas. Wat de inhoud van dat gesprek is geweest, is mij onbekend. Maar de eerstvolgende keer dat ik mijn shift aan het afsluiten was, ontsloeg hij me op staande voet, zonder enige uitleg. Zou het een iets met het ander te maken hebben? Nathalie Lubbe Bakker, ex-barvrouw van B. Café.

Nu vraag ik mij af of Mia Doornaert trots is op haar interventie in de krant. Want als een barones anti reclame maakt in een (kwaliteits)krant, gelezen door potentiële klanten van die bar, dan is dat in wezen even erg als telefoneren naar de eigenaar met de bede die stomme barmeid aan te pakken. Waarom heeft De Standaard dan dat bericht op de blog van een barmeid opgepikt?
Neen, Mia Doornaert mag niet verbaasd zijn over de gevolgen.

Hoedt u voor Mia als ze ooit nog eens ‘My Darling Clementine’ zingt!


Pjotr